Home » Uncategorized » Uutta ilmettä kotiin edullisesti

Uutta ilmettä kotiin edullisesti

Koti kaipaa välillä päivitystä ja uutta raikasta ilmettä. Suuremman remontin tekeminen vaatii aikaa ja rahaa, mutta aina sellainen ei ole mahdollista – tai edes järkevää. Myös pienemmillä uudistuksilla voi kotiin saada uuden freesatun ilmeen, ja budjettikin pysyy tällöin kohtuullisena. Mutta mitkä ovatkaan ne kohteet, joihin kannattaa keskittyä nimenomaan silloin, kun haluaa että kodin ilme uudistuu pienin muutoksin?

Keittiön uusi ilme

Muuten siistissä keittiössä ilme uudistuu ja modernisoituu tämän päivän sisustuslehtien keittiöiden tyyliseksi parilla melko edullisellla muutoksella. Keittiön työtasojen taakse, jossa on yleisimmin laatoitettu seinä – voi asentaa uudenaikaisen laminaattilevyn. Näitä uusiin keittiöihin usein laitettavia helppohoitoisia ja kestäviä levyjä voi hankkia määrämittaan sahattuna rautakaupoista. Jos kohdeseinässä on läpivientejä tarvitsevia kohtia, kuten pistorasioita, tulee niille sahata aukot rasiaporanterällä ennen asennusta. Laminaattilevy kiinnitetään silikonilla suoraan laatoituksen tai muun vanhan pohjan päälle, jonka jälkeen alaosa tiivistetään silikonilla vedenpitäväksi.

Keittiön uuden ilmeen viimeistelee uusien vetimien hankkiminen kaapinoviin. Yleensä samoihin reikiin löytyy helposti uudet vetimet rautakaupasta tai kodintavarakaupasta. Kun keittiöön vielä hankkii uudet yhteensopivat verhot ja maton, siivoaa pinnat hyvin sekä raivaa ylimääräiset ja harvemmin käytetyt tavarat kaappeihin pöydiltä, on keittiö kokenutkin jo melkoisen muodonmuutoksen.

Seinien kohennus

Seinät ovat kodin pinnoista niitä, jotka saavat osumia ja käytön jälkiä, vaikka kuinka elelisi siististi ja varoen. Etenkin makuuhuoneen sängyn viereiset ja päätyseinä, sekä eteisen ja keittiön seinät värjäytyvät ja kolhiutuvat helposti. Seinien pintaa voi kuitenkin uudistaa helposti täsmäiskuin, ja samalla on mahdollista saada kotiin uutta ilmettä.

Tapetointi ja maalaus ovat kumpikin näppäriä ja edullisia keinoja raikastaa seinäpintojen ilmettä. Esimerkiksi makuuhuoneessa voi hyvin uudistaa vain yhden seinän pinnan voimakkaan kuvioisella tapetilla tai maalilla, jos seinät muuten ovat yksiväriset. Maaleja on saatavilla myös monenlaisin pintatuntumin, tai niihin voidaan lisätä esimerkiksi helmiäishohdetta kontrastia tuomaan.

Eteisen seinät on usein maalattu maalarinvalkoisella sävyllä, mikä helpottaa kolhuja ja värjäymiä saaneen pinnan uudelleen maalausta ilman sävyeroa muihin seiniin. Myös muun väriseksi maalattava seinä voi piristää eteistä. Ahtaissa tiloissa on hyvä kuitenkin muistaa, että liian tumma tai voimakas värisävy saattaa pienentää tilan tuntua.