Tietoa blogista

Oma koti on tärkeä paikka ja moni pitääkin kodin sisustamista harrastuksenaan. Tämän päivän kodeissa on vahvasti esillä suomalainen design, jonka perusta muodostui jo sen kultakaudella 1950-luvulla. Aidot vintage-kalusteet 1950- ja 1960-luvuilta ovat tulleet vahvasti esille ja muotiin nykypäivän kodeissa. Tuon aikakauden esineistöä valmistetaan myös uustuotantona, hyvänä esimerkkinä tästä ovat valaisimet. Paljon esineistöä on myös kulkeutunut perintönä sukupolvelta toiselle. Usein esimerkiksi lahjaksi saadut kotimaiset lasiesineet ovat säilyneet hyväkuntoisina ja säilyttäneet näin arvonsa.

Koti tarvitsee aika ajoin pientä päivitystä sekä pintaremonttia, tietyt pinnat kun kuluvat siistissäkin käytössä. Voit lukea sivuiltamme vinkkejä kodin edulliseen uudistukseen ja kerromme myös mitkä kodin pinnat ovat usein remontin tarpeessa ensimmäisten joukossa. Kodin viihdehuone on monen haaveilema kodin ylellisyys. Annamme sivuillamme vinkkejä toimivan viihdehuoneen sisustamiseen ja mietimme esimerkiksi maton ja valaistuksen merkitystä suuressa tilassa. Lue lisää sivuiltamme!

Puutarha

Jos oman kodin yhteydessä on oma puutarha tai pienikin piha-alue, on syksyisin ja keväisin luvassa mukavaa ja rentouttavaa tekemistä oman pihan parissa. Syksyisin pihan hoitopuuhiin saa kulumaan runsaasti aikaa tai työt voi tehdä myös rennommin. Hieman rennompaan pihanhoitoon perehdymme artikkelissamme Puutarhan syksy. Nautitaan syksyn mukanaan tuomasta pimeydestä ja koristellaan puutarha lyhdyin ja valoin.

Hyötypuutarha on monen kotipuutarhurin toteutunut unelma. Perehdymme sivuillamme hyötypuutarhan perustamiseen ja siihen miten työssä pääsee alkuun. Kotipuutarhasta voi poimia monenlaista satoa pitkin kesää. Istutettujen hyötypuutarhan vihannesten lisäksi satoa antavat myös makeat marjapensaat. Vaan mitä muuta puutarhassa on kuin kasveja? Hyödylliset ja myös jotkin haitalliset eläimet ovat osa puutarhaamme, sillä kotipuutarha antaa monille lajeille otolliset elinolosuhteet. Miksi siilit ovat hyödyllisiä ja kuinka harmillisista etanoista voi päästä eroon? Lue sivuiltamme lisää!